Hoppa till huvudinnehåll

Tyskland ger kritiker rätt om bytesbalans

15 maj 2017

EU-kommissionen och andra euroländer har länge klagat på att Tysklands bytesbalansen – skillnaden mellan det som tillverkas och förbrukas i ett land – är för hög. Nu får de rätt av landets kristdemokratiske finansminister Wolfgang Schäuble i en intervju med Der Spiegel i fredags.

– Det är korrekt att det tyska bytesbalansöverskottet på knappt över åtta procent av bruttonationalprodukten är för hög. Det kan härledas till den tyska ekonomins starka konkurrenskraft men även till att vi är del av en valutaunion, sade Schäuble med referens till att euros värde länge ansetts ha gynnat tysk export.

 

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Frågesport - Kan du svaren?

Har du koll på vad som har hänt i EU- och Europapolitiken? Testa här!

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
annons
Annons från Svenskt Näringsliv
Annons från socialdemokraterna
annons  från EU-kommissionen
Fackliga Brysselkontoret