Hoppa till huvudinnehåll

Wilders skyldig till diskriminering – inget straff

9 december 2016

En nederländsk domstol fann på fredagen ledaren för det nationalistiska och EU-fientliga Frihetspartiet, Geert Wilders, skyldig till anstiftan av diskriminering, han friades dock från anklagelsen om hatbrott. Domstolen utdömde inget straff. Wilders kommer att överklaga domen.

Grunden till rättegången är att Wilders under en valkampanj i mars 2014 frågade en grupp partianhängare om de ville ha fler eller färre marockaner i landet och de skanderade 16 gånger “färre”. – Bra. Då ska vi ordna det, svarade Geert Wilders.

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
Annons från EU-kommissionen
Annons från socialdemokraterna
Fackliga Brysselkontoret