Hoppa till huvudinnehåll

Ylva Johansson: EU måste ta emot kvotflyktingar från Afghanistan

19 augusti 2021

EU måste ta emot kvotflyktingar från Afghanistan som riskerar förföljelse och dessutom hjälpa flyktingar i grannländerna, det menar EU:s inrikes- och migrationskommissionär Ylva Johansson efter ett möte med EU:s inrikes- och/eller justitieministrar på onsdagen. För att förhindra en ny flyktingkris  måste EU nu agera snabbt och hjälpa människor på plats både inne i Afghanistan och i grannländerna, enligt Ylva Johansson. ”Det viktiga nu är att säkerställa att vi inte hamnar i en ny migrationskris och därför får vi inte lämna afghanerna i sticket. Vi måste agera långt innan människor står vid våra gränser”, säger hon, rapporterar Ekot

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Frågesport - Kan du svaren?

Har du koll på vad som har hänt i EU- och Europapolitiken? Testa här!

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
Annons från Svenskt Näringsliv
Annons från socialdemokraterna
annons  från EU-kommissionen
Fackliga Brysselkontoret