Anders Borg uteblir från finansministermöte

Inför fredagens EU-toppmöte hålls idag ett extrainsatt finansministermöte i Bryssel. Där kommer de sista detaljerna kring den nya permanenta ekonomiska räddningsfonden, ESM, att diskuteras. Anders Borgs statssekreterare Susanne Ackum åker dit medan finansministern stannar i Stockholm.

Pressekreteraren Daniel Valiollahi säger att Anders Borg har andra åtgärder i Stockholm just nu.

– Det har hänt förr att Anders Borg inte har hunnit åka på alla möten, han åker på så många han hinner. Men vi kommenterar inte Anders kalender om det inte är offentliga arrangemang, säger Daniel Valiollahi.

En av frågorna som ska diskuteras är hur mycket varje medlemsland ska betala in till fonden. Den slutgiltiga utformningen av ESM kommer att beslutas av stats- och regeringscheferna på EUs toppmöte.