Hoppa till huvudinnehåll
Hoppa till fördjupning

Barroso lovar miljoner till europeisk film

18 mars 2011

Efter rykten om nedläggning eller kraftig bantning av MEDIA-programmet träffade på torsdagen José Manuel Barroso och kommissionären Androulla Vassiliou oroliga filmregissörer och gav ett lugnande besked.

Under en tid har rykten gått om att MEDIA-programmet inte längre ska ingå i EUs budget efter 2013. Men nu lugnar EU-kommissionens ordförande José Manuel Barroso.
– MEDIA-programmet har haft en ovärderlig roll i att stötta den europeiska filmindustrin i 20 år. I stället för att lägga ner det har vi planer på att satsa ännu mer på programmet i framtiden, sa José Manuel Barroso.

Kulturkommissionären Androulla Vassiliou la även till hur viktigt programmet är för kulturell mångfald, konkurrens och jobb. Hon menar att utan programmet skulle publiken se mycket färre europeiska filmer.

Idag träffas över 300 representanter från filmindustrin att diskutera MEDIA-programmets framtid.

Mer fakta

Anna R Strandberg

Anna R Strandberg

Kommentera gärna nedan. I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s och, med deras kommentarsregler, erbjuder Europaportalen möjligheten för läsare att kommentera publicerat material. Observera att du är juridiskt ansvarig för alla kommentarer skrivna av dig.

Beskriv vad som behöver rättas.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar. Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Här kan du tipsa Europaportalen. Tänk på att vara så utförlig som möjligt annars kanske vi inte kan arbeta vidare med uppgifterna. För att vi ska kunna arbeta med ett tips underlättar det om du lämnar en e-postadress eller telefonnummer. Du kan också välja att vara anonym genom att ange en tillfällig e-postadress, exempelvis gmail. Europaportalen kan garantera fullständigt källskydd enligt grundlagen.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar. Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Annonser
Annons från EU-kommissionen
Annons från socialdemokraterna
Fackliga Brysselkontoret

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
Annons från EU-kommissionen
Annons från socialdemokraterna
Fackliga Brysselkontoret