Hoppa till artikelns andra spalt.

MP: Lövin följer inte partilinjen

Europaparlamentariker Isabella Lövin (MP) har en annan uppfattning än Miljöpartiet när det gäller upphovsrätt. Det säger Jon Karlfeldt, informationspolitiskt ansvarig för Miljöpartiet.

Det var i fredags som EU-parlamentarikern Isabella Lövin anklagades i en debattartikel i Svenska Dagbladet  för att inte följa partilinjen när det gäller upphovsrätt. Till Europaportalen sade Lövin att ”om man inte försvarar upphovsrätten då låter man de som arbetare i kultursektorn stå utan skydd och det är inget som Miljöpartiet förespråkar.”

Senare samma dag skriver Jon Karlfeldt, informationspolitiskt ansvarig för Miljöpartiet, i en kommentar till debattartikeln på Svd.se att Lövin har en annan uppfattning än partiet. Men eftersom hon hela tiden varit tydlig med sin uppfattning och dessutom blivit vald att företräda partiet så tar inte Miljöpartiet centralt sin Europaparlamentariker i örat.

När Europaportalen på måndagen kontaktar Jon Karlfeldt bekräftar han förhållandet mellan Lövin och Miljöpartiet när det gäller upphovsrättsliga frågor. Men när Europaportalen frågar vad som skiljer Lövin och partiets officiella linje i immaterialrättsfrågor åt ber han att få återkomma senare i veckan.