Giorgios Papandreou under ett tidigare möte i det grekiska parlamentet.

Hoppa till artikelns andra spalt.

Grekisk folkomröstning avblåst

Papandreou sitter kvar efter att ha backat bort från kravet på folkomröstning om euron.

Efter att ha diskuterat med sina partikollegor verkar det nu som att den grekiske premiärministern får stryka på foten i frågan om den folkomröstning om euron som han utropade tidigare i veckan. Under diskussionen lär Papandreou ha sagt att han inte tänker avgå.

Papandreous störste politiske motståndare, den konservative oppositionsledaren Antonis Samaras, kräver att en övergångsregering tillsätts fram till dess att nyval kan hållas.

– Det nya regeringen kommer att förena folket så att landet kan ta sig ut ur krisen, sade Samaras.

Företrädare för Papandreous regeringsparti, Pasok, ska ha inlett förhandlingar med Antonis Samaras parti Ny Demokrati om en eventuell övergångsregering, rapporterar den grekiska tidningen Kathimerini.

– Jag ska tala med Samaras så att vi kan undersöka vilka steg vi kan ta för att nå en bredare enighet, sade Papandreou enligt nyhetsbyrån Reuters.

Oppositionsledaren Samaras har tidigare varit emot det krispaket som euroländerna och Internationella valutafonden klubbade igenom tillsammans med Grekland i förra veckan. Papandreous drag att utlysa folkomröstning kan ses som ett försök att få med sig oppositionen, enligt bedömare.