Hoppa till huvudinnehåll
Hoppa till fördjupning

OSSE om ryskt val: Det regerande partiet favoriserades

6 december 2011

– Valet var som ett spel där bara vissa spelare var tillåtna på planen, sade Heidi Tagliavini från OSSE.

Valobservatörer från den europeiska säkerhetsorganisationen OSSE konstaterar efter söndagens ryska parlamentsval att de varit tekniskt väl genomförda men  att valet var vinklat till förmån för det regerande partiet med begränsad politisk valfrihet och brist på rättvisa. Dom noterar att valadministrationen inte var oberoende och att rösträkningen präglades av uppenbara manipulationer.  På plussidan nämns att det genomfördes valdebatter mellan partier på nationell TV.

– Valet var som ett spel där bara vissa spelare var tillåtna på planen, och sedan favoriseras en av spelarna. Även om det fria valet var begränsat och partikonkurrensen saknade rättvisa, har väljarna haft möjlighet att komma ut och göra sina röster hörda ", sade ambassadör Heidi Tagliavini, chefen för valobservatörsuppdragen i OSSE i ett uttalande på måndagen.

Anders Selnes
Chefredaktör
Skicka epost
Anders Selnes
Chefredaktör
Skicka epost

Kommentera gärna nedan. I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s och, med deras kommentarsregler, erbjuder Europaportalen möjligheten för läsare att kommentera publicerat material. Observera att du är juridiskt ansvarig för alla kommentarer skrivna av dig.

Beskriv vad som behöver rättas.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar. Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Här kan du tipsa Europaportalen. Tänk på att vara så utförlig som möjligt annars kanske vi inte kan arbeta vidare med uppgifterna. För att vi ska kunna arbeta med ett tips underlättar det om du lämnar en e-postadress eller telefonnummer. Du kan också välja att vara anonym genom att ange en tillfällig e-postadress, exempelvis gmail. Europaportalen kan garantera fullständigt källskydd enligt grundlagen.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar. Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Annonser
Annons från Svenskt Näringsliv
Annons från socialdemokraterna
annons  från EU-kommissionen
Fackliga Brysselkontoret

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
Annons från Svenskt Näringsliv
Annons från socialdemokraterna
annons  från EU-kommissionen
Fackliga Brysselkontoret