Hoppa till artikelns andra spalt.

Mobilen snart lika billig på semestern som hemma

Den 1 juli sänktes priserna för att ringa och surfa på sin mobil utomlands. Och 2015 ska det vara samma pris för semestersamtalen som hemmavid, lovar EU-kommissionär Neelie Kroes.

Den 1 juli sänktes maxpriset för att ringa i ett annat EU-land med mobilen från 35 till 29 eurocent, exklusive moms. Även avgifterna för att ta emot samtal, att skicka ett sms och att använda internet på mobilen sjönk, tack vare nya EU-regler.

Den holländska EU-kommissionären Neelie Kroes lovar nu att det inom tre år ska vara samma pris borta som hemma, rapporterar tyska Handelsblatt.

– Konsumenterna kommer att fritt kunna välja vilket lokalt telefonbolag de vill använda när de reser utomlands. 2015 bör det inte vara några skillnader alls jämfört med de inhemska priserna, sade Kroes.