Hoppa till artikelns andra spalt.

Arbetslösheten i Frankrike och Grekland drar i väg

Arbetslösheten i Frankrike steg till 10,2 procent under andra kvartalet jämfört med 10 procent i början av året. I Grekland visar nya siffror på rekordnivån 24,4 procent.

Arbetslösheten i Frankrike är nu den högsta på 13 år men ligger strax under snittet i eurozonen på 12,3 procent, rapporterar The Guardian på torsdagen.

På två år har arbetslösheten i Grekland stigit från 12,5 procent till dagens 24,4 procent: en ny rekordnivå för grekiska förhållanden. Det finns inga tecken på att utvecklingen med stigande arbetslöshet är på väg att vända.

Tvärtom, skriver Guardian, finns beräkningar som visar på att den kan stiga till mellan 29 procent och 34 procent redan 2013. Därmed skulle Grekland gå om Spanien som landet med högsta arbetslösheten i EU.