Hoppa till artikelns andra spalt.

Arg kommission uppmanar Bryssel att fixa 4G

EU-kommissionär Neelie Kroes har skickat att argt brev till Bryssels regionalregering där hon kräver att staden uppgraderar det mobila nätet.

Kommissionären med ansvar för EU:s digitala agenda anser att det mobila nätet är för långsamt i den belgiska huvudstaden. I Bryssel råder dock hårda regler för mobilstrålning vilket omöjliggör en uppgradering till den betydligt snabbare 4G-tekniken.

I brevet efterfrågar Neelie Kroes ”de objektiva anledningarna till det synnerligen låga tröskelvärdet i Bryssel”, rapporterar De Standaard.

Tröskelvärdet i Bryssel ligger lägre än Världshälsoorganisationen WHO:s riktlinjer. Även belgiska mobiltelefonoperatörer är kritiska till att Bryssels regionalregering inte tillåter en uppgradering av mobilnätet.