Hoppa till huvudinnehåll
Hoppa till fördjupning

Sverige kräver att parlamentet tar budgetansvar

21 maj 2013

Sveriges EU-minister Birgitta Ohlsson uppmanar Europaparlamentet att komma med besked om unionens långtidsbudget.

– Det har gått 102 dagar sedan uppgörelsen i Europeiska rådet och det är 102 dagar för mycket. Nu är det upp till Europaparlamentet att leverera och ta ansvar som folkvalda Europaparlamentariker, sade EU-minister Birgitta Ohlsson (FP) på tisdagsmorgonen på väg in till ett möte i Bryssel med sina kollegor för att bland annat diskutera de pågående förhandlingarna mellan EU-parlamentet och medlemsländerna om unionens långtidsbudget.

Hon menar att bollen nu ligger hos EU-parlamentet efter att medlemsländernas finansministrar i förra veckan kompromissade om en tilläggsbudget för 2013 på motsvarande 62,5 miljarder kronor. Sverige röstade dock emot kompromissen.

Kompromissen var ett krav från EU-parlamentet för att förhandlingarna om EU:s budget för 2014-2020 skulle inledas.

Fredrik Haglund
Redaktör, Bryssel
Skicka epost
Fredrik_Haglund
Fredrik Haglund
Redaktör, Bryssel
Skicka epost
Fredrik_Haglund

Kommentera gärna nedan. I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s och, med deras kommentarsregler, erbjuder Europaportalen möjligheten för läsare att kommentera publicerat material. Observera att du är juridiskt ansvarig för alla kommentarer skrivna av dig.

Beskriv vad som behöver rättas.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar. Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Här kan du tipsa Europaportalen. Tänk på att vara så utförlig som möjligt annars kanske vi inte kan arbeta vidare med uppgifterna. För att vi ska kunna arbeta med ett tips underlättar det om du lämnar en e-postadress eller telefonnummer. Du kan också välja att vara anonym genom att ange en tillfällig e-postadress, exempelvis gmail. Europaportalen kan garantera fullständigt källskydd enligt grundlagen.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar. Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Annonser
Annons från Svenskt Näringsliv
Annons från socialdemokraterna
annons  från EU-kommissionen
Fackliga Brysselkontoret

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
Annons från Svenskt Näringsliv
Annons från socialdemokraterna
annons  från EU-kommissionen
Fackliga Brysselkontoret