Hoppa till huvudinnehåll
Annons
Hoppa till fördjupning

Fransk minister vill utvisa romer från Bulgarien och Rumänien

26 september 2013

Den franske inrikesministern Manuel Valls kräver att alla romer från Rumänien och Bulgarien lämnar Frankrike.

– De måste åka hem till sig och lägren ska rivas. Chanserna att de ska smälta in är väldigt små. Merparten jobbar inte, sade den socialdemokratiske inrikesministern Manuel Vall i en intervju med France Inter.

EU:s rättighetskommissionär Viviane Reding gick senare under dagen till attack mot uttalandet.

– Om jag inte misstar mig är det val på gång i Frankrike. Varje gång som man inte vill prata om viktiga saker som budgeten eller statsskulden pratar man om romer, sade Viviane Reding till France Info på onsdagen och syftade på de franska kommunalvalen i mars nästa år.

Hon påpekade även att Frankrike, som alla EU-länder, skrivit på avtal om fri rörlighet inom unionen. En talesperson från kommissionen bekräftade på onsdagen att man tänker se till att Frankrike följer sina åtaganden.

Fredrik Haglund
Redaktör, Bryssel
Skicka epost
Fredrik_Haglund
Fredrik Haglund
Redaktör, Bryssel
Skicka epost
Fredrik_Haglund
Beskriv vad som behöver rättas.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Här kan du tipsa Europaportalen. Tänk på att vara så utförlig som möjligt annars kanske vi inte kan arbeta vidare med uppgifterna. För att vi ska kunna arbeta med ett tips underlättar det om du lämnar en e-postadress eller telefonnummer. Du kan också välja att vara anonym genom att ange en tillfällig e-postadress, exempelvis gmail. Europaportalen kan garantera fullständigt källskydd enligt grundlagen.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Annonser
annons LO
annons
annons
Fackliga Brysselkontoret

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
annons LO
annons
annons
Fackliga Brysselkontoret