Brittisk EU-rebell stöter på patrull bland konservativa

Krav på att tidigarelägga en utlovad brittisk folkomröstning om EU möter massivt motstånd.

I förra veckan krävde den konservative brittiske politikern Adam Afriyie att den av premiärminister David Cameron utlovade EU-omröstningen ska tidigareläggas från 2017 till 2014. Men nu får han massivt motstånd från de egna leden – bland annat över 140 av 147 de konservativa ledamöterna som valdes in i underhuset 2010 begär i ett brev till Adam Afriyie att han släpper sitt krav, enligt Spectator.

Samtidigt sade David Cameron att han inte vill att Storbritannien lämnar EU.

– Jag vill inte se Storbritannien lämna den Europeiska unionen – det jag vill se är ett reformerat EU och sen kan det brittiska folket ta ställning till huruvida det är bättre att stanna kvar i ett reformerat EU eller lämna, sade David Cameron, rapporterar The Telegraph