Hoppa till artikelns andra spalt.

EU-parlamentarikern som alltid röstar ja

Den rumänske EU-parlamentarikern Dan Dumitru Zamfirescu röstar ja till alla förslag i parlamentet – även ändringsförslag som är ömsesidigt uteslutande.

Under de senaste 541 elektroniska omröstningarna har Dan Dumitru Zamfirescu inte röstat nej en enda gång, rapporterar Der Spiegel. Det visar uppgifter från organisationen VoteWatch som sammanställer alla omröstningar i EU.

– Jag säger alltid ja eftersom jag håller med om alla förslag. Jag kan inte minnas när jag sist röstade nej, sade Dan Dumitru Zamfirescu som är ultranationalist för Storrumänska partiet och arbetade innan kommunismens fall i landets ökända hemliga polis Securitate.

– Ibland har han inga röstlistor framför sig, sade hans bänkgranne i EU-parlamentet, österrikaren Martin Ehrenhauser som spekulerar i att rumänens tilltag kan ha att göra med att varje EU-parlamentariker får motsvarande 1300 kronor per dag om den deltar i minst hälften av omröstningarna.

Dan Dumitru Zamfirescu har heller inte skrivit några ändringsförslag, rapporter eller gjort några inlägg i plenum.