Fredrick Federley petas ned inför EU-val

Centerpartiets nomineringskommitté har flyttat ned Fredrick Federley från andra till tredje plats på vallistan inför nästa års EU-val.

Vid den rådgivande medlemsomröstningen i september fick Federley näst flest röster efter nuvarande centerpartistiske EU-parlamentarikern Kent Johansson.

– Vi har tagit hänsyn till flera faktorer, bland annat kandidaternas erfarenhet av Europapolitik från olika nivåer och arenor och presenterar nu en stark lista med kandidater som har ett brinnande intresse och stort engagemang för Europafrågor, motiverade Catarina Deremar ordförande i nomineringskommittén beslutet.

– Det är upp till andra att avgöra om den motiveringen håller. Jag bedömer mina chanser att komma in i EU-parlamentet som hyggliga., säger Fredrick Federley som suttit i riksdagens EU-nämnd i åtta år.

Den 22 november slår partiets distriktsrepresentanter fast den slutliga vallistan.