Hoppa till huvudinnehåll
Hoppa till fördjupning

De Gröna kör europeiskt primärval

11 november 2013

Om du delar de Grönas värderingar kan du vara med och rösta fram partigruppens  kandidater till post som kommissionärsordförande inför EU-valet 2014.

Den gröna partigruppen i Europaparlamentet antog på söndagen fyra politiker som väljarna ska få rösta bland för att utse partiets två kandidater, en man och en kvinna eller två kvinnor, till den mäktiga posten som EU-kommissionens ordförande.

Bland de fyra nominerade är José Bové, fransk bonde och kontroversiell aktivist den mest kände utanför den gröna leden. De övriga nominerade är italienskan och tidigare Europaparlamentarikern Monica Frassoni, gruppledaren för de Gröna i Europaparlamentet, tyskan Rebecca Harms och tyska Europaparlamentarikern Ska Keller.

Omröstningen genomförs på internet fram till 28 januari och är öppen för alla som delar de Grönas värderingar och kryssar i en rutaför att försäkra detta.

Anders Selnes
Chefredaktör
Skicka epost
Anders Selnes
Chefredaktör
Skicka epost

Kommentera gärna nedan. I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s och, med deras kommentarsregler, erbjuder Europaportalen möjligheten för läsare att kommentera publicerat material. Observera att du är juridiskt ansvarig för alla kommentarer skrivna av dig.

Beskriv vad som behöver rättas.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar. Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Här kan du tipsa Europaportalen. Tänk på att vara så utförlig som möjligt annars kanske vi inte kan arbeta vidare med uppgifterna. För att vi ska kunna arbeta med ett tips underlättar det om du lämnar en e-postadress eller telefonnummer. Du kan också välja att vara anonym genom att ange en tillfällig e-postadress, exempelvis gmail. Europaportalen kan garantera fullständigt källskydd enligt grundlagen.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar. Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Annonser
Annons från Svenskt Näringsliv
Annons från socialdemokraterna
annons  från EU-kommissionen
Fackliga Brysselkontoret

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
Annons från Svenskt Näringsliv
Annons från socialdemokraterna
annons  från EU-kommissionen
Fackliga Brysselkontoret