Hoppa till artikelns andra spalt.

De Gröna kör europeiskt primärval

Om du delar de Grönas värderingar kan du vara med och rösta fram partigruppens  kandidater till post som kommissionärsordförande inför EU-valet 2014.

Den gröna partigruppen i Europaparlamentet antog på söndagen fyra politiker som väljarna ska få rösta bland för att utse partiets två kandidater, en man och en kvinna eller två kvinnor, till den mäktiga posten som EU-kommissionens ordförande.

Bland de fyra nominerade är José Bové, fransk bonde och kontroversiell aktivist den mest kände utanför den gröna leden. De övriga nominerade är italienskan och tidigare Europaparlamentarikern Monica Frassoni, gruppledaren för de Gröna i Europaparlamentet, tyskan Rebecca Harms och tyska Europaparlamentarikern Ska Keller.

Omröstningen genomförs på internet fram till 28 januari och är öppen för alla som delar de Grönas värderingar och kryssar i en rutaför att försäkra detta.