Hoppa till artikelns andra spalt.

Justitiekommissionär: EU-valet viktigare än nationella val

EU-kommissionär Viviane Reding slår åter ett slag för ett Europas förenta stater inför det kommande EU-valet.

– Vi alla måste få ut budskapet: Europaparlamentsvalen är viktigare än nationella val. Eftersom de bestämmer vilken riktning en hel kontinent ska ta, sade Viviane Reding under ett tal i Brysssel på tisdagen.

– Vi behöver en verklig politisk union. Det betyder att vi måste bygga ett Europas förenta stater med kommissionen som regering och två kammare – EU-parlamentet och en senat av medlemsländer, sade Vivian Reding som uppmanade till bred politisk debatt och att EU samtidigt måste bli mer demokratiskt.

– Vår union måste bli mycket mer demokratisk och sätta medborgarna i centrum, sade Reding.