Annons

Hoppa till artikelns andra spalt.

EU-skeptikern Nigel Farage vill bort från Bryssel

Brittiska Ukip:s partiledare Nigel Farage, som kämpar för sin partigrupps överlevnad efter EU-valet, kommer att byta Bryssel för London om han blir invald i det brittiska parlamentet 2015.>>>

Det uppger han till nättidningen Euractiv.

Farage är partigruppsordförande i den EU-skeptiska nationalistiska partigruppen EFD och är dess mest profilerade EU-parlamentariker. Om han lämnar gruppen nästa år blir det ytterligare ett bakslag för EFD som i dag kämpar för att över huvud taget kunna förbli en partigrupp.

Dansk Folkeparti och Sannfinländarna har lämnat gruppen till förmån för den Tory-ledda EU-skeptiska ECR-gruppen, medan bland andra Lega Nord har valt att samarbeta med Nationella fronten som bildar en helt ny partigrupp.