Hoppa till huvudinnehåll
Hoppa till fördjupning

EU-skeptikern Nigel Farage vill bort från Bryssel

12 juni 2014

Brittiska Ukip:s partiledare Nigel Farage, som kämpar för sin partigrupps överlevnad efter EU-valet, kommer att byta Bryssel för London om han blir invald i det brittiska parlamentet 2015.>>>

Det uppger han till nättidningen Euractiv.

Farage är partigruppsordförande i den EU-skeptiska nationalistiska partigruppen EFD och är dess mest profilerade EU-parlamentariker. Om han lämnar gruppen nästa år blir det ytterligare ett bakslag för EFD som i dag kämpar för att över huvud taget kunna förbli en partigrupp.

Dansk Folkeparti och Sannfinländarna har lämnat gruppen till förmån för den Tory-ledda EU-skeptiska ECR-gruppen, medan bland andra Lega Nord har valt att samarbeta med Nationella fronten som bildar en helt ny partigrupp.

Sigrid Melchior
Redaktör Bryssel
Skicka epost
Sigrid Melchior
Redaktör Bryssel
Skicka epost

Kommentera gärna nedan. I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s och, med deras kommentarsregler, erbjuder Europaportalen möjligheten för läsare att kommentera publicerat material. Observera att du är juridiskt ansvarig för alla kommentarer skrivna av dig.

Beskriv vad som behöver rättas.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar. Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Här kan du tipsa Europaportalen. Tänk på att vara så utförlig som möjligt annars kanske vi inte kan arbeta vidare med uppgifterna. För att vi ska kunna arbeta med ett tips underlättar det om du lämnar en e-postadress eller telefonnummer. Du kan också välja att vara anonym genom att ange en tillfällig e-postadress, exempelvis gmail. Europaportalen kan garantera fullständigt källskydd enligt grundlagen.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar. Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Annonser
Annons från Svenskt Näringsliv
Annons från socialdemokraterna
annons  från EU-kommissionen
Fackliga Brysselkontoret

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
Annons från Svenskt Näringsliv
Annons från socialdemokraterna
annons  från EU-kommissionen
Fackliga Brysselkontoret