Hoppa till artikelns andra spalt.

Wallström: Sverige håller kvar Rysslandsposition

Den nya svenska utrikesminister Margot Wallström kommer att inte ändra Sveriges inställning till Ryssland.

Förre utrikesminister Carl Bildt (M) ansågs ofta ha av de mer kritiska rösterna gentemot Ryssland. Den kritiken lovade Margot Wallström (S) att fortsätta efter att ha fått en direkt fråga från Yle-journalisten Dan Ekholm.

Din föregångare Carl Bildt var väldigt hård i retoriken mot Ryssland många gånger. Hur kommer du vara jämfört med Carl Bildt?

– Det finns ingen skillnad i den svenska positionen. Vi kommer inte att ändra vår inställning till hur EU ska att reagera, hur vi ska förhålla oss till Ryssland och Ukraina. Vi kommer fortsätta ge stöd till Ukraina och fortsatt fördöma det som är folkrättsbrott, sade Margot Wallström på väg in för att träffa övriga utrikesministrar på ett EU-möte i Luxemburg på måndagen.