Hoppa till huvudinnehåll
Hoppa till fördjupning
Putin i talarstolen. Arkivbild.

Putin trappar upp ordkrig mot väst – jämför med Hitlers angrepp

BRYSSEL 4 december 2014 | Manar till folkliga uppoffringar

Den ryske presidenten Vladimir Putin menar att Krim är lika viktigt för ryssarna som Tempelberget i Jerusalem är för det judiska folket.

President Putin försvarar än en gång den ryska annekteringen av Krim.

– Denna plats är av stor vikt för det ryska folket, på samma sätt som Tempelberget är för det judiska folket, sade Vladimir Putin under sitt årliga tal till nationen på torsdagen, rapporterar Financial Times.

Enligt Putin vill väst dela upp Ryssland likt Jugoslavien.

– På samma sätt som Hitler misslyckades att förstöra Ryssland med sina misantropiska idéer borde alla minnas hur dessa saker slutar. Vår armé krossade nazisterna och befriade Europa, sade Vladimir Putin.

Han uppmanade samtidigt ryssarna till ytterligare uppoffringar inför kommande hårda tider efter de europeiska och amerikanska sanktionerna som sattes in som en konsekvens av den ryska aggressiva inblandningen i Ukraina.

– Om [Ukrainakrisen] inte hänt, skulle de hittat en annan anledning att hålla Ryssland nere och tillbaka. Detta har skett under århundraden – varje gång väst anser att Ryssland blir för stark använder de denna politik, sade Putin.

Fredrik Haglund
Redaktör, Bryssel
Skicka epost
Fredrik_Haglund
Fredrik Haglund
Redaktör, Bryssel
Skicka epost
Fredrik_Haglund

Kommentera gärna nedan. I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s och, med deras kommentarsregler, erbjuder Europaportalen möjligheten för läsare att kommentera publicerat material. Observera att du är juridiskt ansvarig för alla kommentarer skrivna av dig.

Beskriv vad som behöver rättas.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar. Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Här kan du tipsa Europaportalen. Tänk på att vara så utförlig som möjligt annars kanske vi inte kan arbeta vidare med uppgifterna. För att vi ska kunna arbeta med ett tips underlättar det om du lämnar en e-postadress eller telefonnummer. Du kan också välja att vara anonym genom att ange en tillfällig e-postadress, exempelvis gmail. Europaportalen kan garantera fullständigt källskydd enligt grundlagen.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar. Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Annonser
annons från EU-kommissionen
Annons från socialdemokraterna
Fackliga Brysselkontoret

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
annons från EU-kommissionen
Annons från socialdemokraterna
Fackliga Brysselkontoret