Hoppa till artikelns andra spalt.

Franska nationalister stödjer grekisk vänster

Den franska nationalistledaren Marine Le Pen ställer sig bakom det grekiska vänsterpartiet Syriza.

Ledaren för franska EU- och invandringskritiska Nationella fronten, Marine Le Pen säger till Le Monde att hon ”hoppas att Syriza vinner” söndagens grekiska nyval.

Annons

– Det finns en spricka i Europa som går mellan folkens återtagande av makten och Europeiska unionens totalitarism och dess medbrottslingar, finansmarknaderna, sade Marine Le Pen som menade att hennes stöd till vänsterpartiet Syriza är helt logiskt.

– Det gör mig inte till en militant vänsterextremist. Vi håller inte med hela deras program, framför allt inte immigration. Men vi kommer att glädja oss åt deras seger, sade Le Pen som menar att det inte finns någon motsvarighet till Nationella fronten i Grekland och att extremvänstern därför tar deras plats.