Annons

Eurogruppschefen Jeroen Dijsselbloem och Greklands finansminister Yanis Varoufakis.

Bild: Europeiska unionens råd

Hoppa till artikelns andra spalt.

Dijsselbloem dömer ut Greklands chanser

Eurogruppschefen Jeroen Dijsselbloem är mycket pessimistisk inför måndagens förhandlingar om Greklands krislån.

Eurogruppen, som samlar euroländernas finansministrar, misslyckades i onsdags att enas med Grekland om om hur förhandingsarbetet om nya villkor för den grekiska ekonomin ska läggas upp.

Under gårdagens EU-toppmötet kom dock Jeroen Dijsselbloem överens den grekiske premiärminister Alexis Tsipras om att inleda förhandlingar på tjänstemannanivå i dag fredag inför nästa eurogruppsmöte på måndag i nästa vecka. Men Dijsselbloems förhoppningar på framsteg är låga.

– Jag är fortfarande mycket pessimistisk om det. Den grekiska regeringens ambitioner är skyhöga. Men möjligheterna med tanke på omständigheterna i deras ekonomi är mycket begränsade, sade Jeroen Dijsselbloem på fredagen, rapporterar nederländska NOS.