EU-minister Ann Linde (S) hyser visst hopp att britterna stannar kvar i EU.

Bild: Anders Selnes

Hoppa till artikelns andra spalt.

EU-minister mellan hopp och förtvivlan

Sveriges EU-minister Ann Linde både fruktar och hoppas på den brittiska EU-omröstningen.

Med bara två dagar kvar till den brittiska folkomröstningen om landets framtida EU-medlemskap är Sveriges EU-minister Ann Linde (S) mer optimistisk till utgången sedan opinionsundersökningar visat att lämnasidan inte längre leder.

– Det är väldigt positivt att det nu finns ett hopp igen om att britterna kommer att rösta för att stanna kvar i EU. För det är väldigt mycket bättre både för EU och för oss och jag tror också för dem, säger Ann Linde till Europaportalen på tisdagen.

I förra veckan uttryckte du oro, är du lika orolig den här veckan?

– Jag är fortfarande orolig därför att opinionsmätningarna svänger väldigt, väldigt fort på bara några dagar. Dessutom visade opinionsmätningarna inför parlamentsvalen i Storbritannien att de inte stämde överens med det faktiska resultatet.

Vill du säga något om utgången?

– Hoppas på att de stannar och fruktar att de lämnar, säger Ann Linde.