Hoppa till huvudinnehåll
Hoppa till fördjupning
Efter den senaste olyckan kan över 180 migranter ha dött eller försvunnit på Medelhavet sedan årsskiftet. Arkivbild.

Mörk start på nytt migrantår

BRYSSEL 10 januari 2018

Över 80 människor har dött eller försvunnit på Medelhavet i början av 2018. Samtidigt rapporteras att ytterligare 100 migranter saknas efter den senaste olyckan på onsdagen. Det är många gånger fler jämfört med samma period förra året.

Internationella organisationen för migration, IOM, befarar att början av 2018 kan bli ännu dödligare än 2017. FN-organet har konstaterat 81 döda eller saknade på Medelhavet fram till åttonde januari i år. Samma period förra året låg motsvarande siffra på elva döda eller saknade.

Antalet migranter som anlänt till Europa över havet är dock nästan lika många hittills i år, 1 072 jämfört med 1 159 för motsvarande period 2017.

Samtidigt rapporterar den libyska flottan på onsdagen att många fler människor kan ha omkommit sedan en båt sjunkit på Medelhavet utanför landets kust. IOM hänvisar till den libyska flottan som uppger att det kan handla om uppåt 100 personer.  

Andreas Liljeheden
Redaktör, Bryssel
Skicka epost
@AndreasBxl
Andreas Liljeheden
Redaktör, Bryssel
Skicka epost
@AndreasBxl

Kommentera gärna nedan. I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s och, med deras kommentarsregler, erbjuder Europaportalen möjligheten för läsare att kommentera publicerat material. Observera att du är juridiskt ansvarig för alla kommentarer skrivna av dig.

Beskriv vad som behöver rättas.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar. Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Här kan du tipsa Europaportalen. Tänk på att vara så utförlig som möjligt annars kanske vi inte kan arbeta vidare med uppgifterna. För att vi ska kunna arbeta med ett tips underlättar det om du lämnar en e-postadress eller telefonnummer. Du kan också välja att vara anonym genom att ange en tillfällig e-postadress, exempelvis gmail. Europaportalen kan garantera fullständigt källskydd enligt grundlagen.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar. Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Annonser
Annons
Annons från socialdemokraterna
Fackliga Brysselkontoret

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
Annons
Annons från socialdemokraterna
Fackliga Brysselkontoret