Hoppa till huvudinnehåll
Annons
Hoppa till fördjupning
Ungerns premiärminister Viktor Orbán gick till ny attack mot Bryssel.

Orbán vill skapa global allians mot migration

BRYSSEL 19 februari 2018 | ”Väst kommer att falla”

Den invandringskritiska retoriken skruvades upp när Ungerns premiärminister gick till ny attack mot Bryssel inför det kommande parlamentsvalet. För att stoppa muslimska migranter vill Viktor Orbán skapa en global anti-migrationsallians med Silvio Berlusconi och Donald Trump.

– Länder kommer att upphöra att existera, väst kommer att falla, sade Viktor Orbán i sitt årliga tal till nationen på söndagen enligt Yle.

Den nationalkonservativa ungerska ledaren sade också att kristendomen är ”Europas sista hopp”. Ungern går till val 8 april och Orbán försöker säkra en tredje mandatperiod.

Som tidigare pekade Orbán ut muslimska afrikanska migranter som hot mot västvärlden och den ungersk-amerikanska finansmannen George Soros som nationens fiende då han förespråkar en mer invandringsvänlig politik.

Orbán sade dock att det största hotet mot Ungern inte kom från Afrika utan inifrån EU och från politiker i Bryssel, Berlin och Paris.

Hoppas på Berlusconi

Den ungerska regeringen har siktet inställt på att skapa en global allians mot migration med likasinnade länder vilka enligt Orbán blir allt fler. Premiärministern pekade på att hans hårdföra migrationspolitik inte bara har stöd av de andra så kallade Visegradländerna Polen, Slovakien och Tjeckien utan också från Kroatien och Österrike. Han nämnde även Donald Trump som en allianspartner i kampen mot migration.

Orbán hoppades också att gruppen av invandringskritiska länder ska stärkas ytterligare genom en eventuell valseger för  Silvio Berlusconi i Italien 4 mars.

Andreas Liljeheden
Redaktör, Bryssel
Skicka epost
@AndreasBxl
Andreas Liljeheden
Redaktör, Bryssel
Skicka epost
@AndreasBxl
Beskriv vad som behöver rättas.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Här kan du tipsa Europaportalen. Tänk på att vara så utförlig som möjligt annars kanske vi inte kan arbeta vidare med uppgifterna. För att vi ska kunna arbeta med ett tips underlättar det om du lämnar en e-postadress eller telefonnummer. Du kan också välja att vara anonym genom att ange en tillfällig e-postadress, exempelvis gmail. Europaportalen kan garantera fullständigt källskydd enligt grundlagen.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Annonser
annons LO
annons
annons
Fackliga Brysselkontoret

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
annons LO
annons
annons
Fackliga Brysselkontoret