EU-minister Dominic Raab är en av flera brittiska ministrar avgått under torsdagen.

EU-minister Dominic Raab är en av flera brittiska ministrar avgått under torsdagen.

Bild: EU

Fler brittiska ministrar avgår i protest

Theresa Mays regering är i kris efter att man godkänt utträdesavtalet med EU. Under torsdagsförmiddagen har flera ministrar avgått.

Först ut att avgå under torsdagsmorgonen var brexitministern Dominic Raab som förkastade avtalsförslaget med EU.

”Jag kan inte med gott samvete stå bakom kraven för vårt avtal med EU”, skriver den brittiske brexitministern.

På twitter beskriver han det presenterade avtalet som extremt ogynnsamt för Storbritannien. ”Ingen demokratisk stat har någonsin tidigare gått med på att underkasta sig ett sådant långtgående regelverk som är pålagt utifrån utan någon demokratisk kontroll över lagarna som tillämpas eller möjligheten att besluta om att lämna upplägget.”

Därpå har även arbetsmarknadsministern Esther McVey och Nordirlandministern Shailesh Vara offentligt publicerat sina uppsägningsbrev.

"Avtalet går inte att försvara"

Arbetsmarknadsministern Esther McVey skriver att det är tungt att lämna sin post men att hon inte kan försvara det aktuella utträdesförslaget inför sina väljare. I sitt brev uppger hon att avtalet inte levererar det som det brittiska folket röstat för och att det skulle innebära att man ”lämnar över kontroll [över Storbritannien] till EU".

Nordirlandministern Shailesh Vara skriver att han inte kan stödja avtalet då Storbritannien skulle fortsatt vara delvis kvar i EU utan någon tidsgräns för när landet ska få bli en suverän nation.

Även den brittiska biträdande brexitministern Suella Braverman har lämnat sin post i dag i protest.

Fler vill ha bort May

Inom Theresa Mays eget Tory-parti råder stor oenighet kring avtalet och Jacob Rees-Mogg, ordförande för European Research Group, som representerar ett 50-tal Tory-medlemmar, har i dag lämnat in ett brev som kräver att Theresa May lämnar sin post som partiledare.

Avhoppen har under dagen fått det brittiska pundets värde att falla.