Bild: EU-parlamentet

Hoppa till artikelns andra spalt.

Partiernas mesta och minsta stöd i EU-valet

Visste du att Centerpartiet har störst stöd i Gagnef i Dalarna eller att Liberalerna fick mindre än en procent av rösterna i gästrikländska Ockelbo? Europaportalen har samlat alla valresultat på kommunnivå, alla personkryss och röster.

De sista rösterna från EU-valet för drygt en vecka sedan är nu räknade. Europaportalen har sammanställt resultaten på kommunnivå.

Moderaternas Tobé den mest personkryssade

I EU-valet var Tomas Tobé, Moderaternas toppkandidat, den som fick enskilt flest personkryss, över 150 000 vilket motsvarar var femte person som röstade på Moderaterna. Därefter kom Miljöpartiets Alice Bah Kuhnke och Centerpartiets Fredrick Federley med drygt 140 000 respektive drygt 100 000 kryss.

Sammanlagt personkryssade över 1,6 miljoner väljare.