Utrikesminister Ann Linde (S) andra från vänster tillsammans med kollegor från (vänster till höger) Tyskland, Bulgarien och Finland. Arkivbild.

Bild: EU

Hoppa till artikelns andra spalt.

Stöd för EU-sanktioner mot Ryssland

EU:s utrikesministrar ställer sig bakom nya sanktioner mot Ryssland med anledning av giftattacken på oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj.

– Det fanns en stor enighet om att införa sanktioner mot Ryssland med anledning av kemvapenattacken på Aleksej Navalnyj, så det arbetet sätter vi igång nu, sade utrikesminister Ann Linde (S) efter ett möte med sina kollegor från övriga EU-länder på måndagen.

Sanktionerna ska riktas mot dem, enligt uppgift sex personer och ett företag, som kopplas samman med giftattacken på Navalnyj. Redan i morgon onsdag kan medlemsländernas EU-ambassadörer godkänna sanktionerna.