Hoppa till huvudinnehåll
Hoppa till fördjupning
Statsminister Andersson (S) på sin första statsministeröverläggning i Bryssel, här tillsammans med Europeiska rådets ordförande Charles Michel.

Statsminister Andersson i Bryssel pekar ut viktigaste EU-frågan

BRYSSEL 10 december 2021

Magdalena Andersson genomförde på fredagen sina första politiska överläggningar med ordförandena för EU-kommissionen och Europeiska rådet; Ursula von der Leyen och Charles Michel. Fler frågor togs upp inför nästa veckas EU-toppmöte.

Statsminister Magdalena Andersson (S) träffade på fredagen för första gången i sin nya roll som regeringschef kommissionsordförande Ursula von der Leyen och rådsordförande Charles Michel i Bryssel. 

De samtalade enligt Andersson om bland annat covid-19, klimatfrågan, den gröna industriella revolution i norra Sverige, hållbart skogsbruk och europeiska värderingar. Det kommande EU-toppmötets viktigaste frågor summerade Andersson till Ryssland och covid-19 .

– De diskussionerna vi kommer att ha kring Ryssland, särskilt situationen vid den ukrainska gränsen och en del av de uttalanden som kommit från Ryssland den senaste tiden, är som jag ser det en utav de viktigaste frågorna. Men därutöver kommer vi såklart också att diskutera pandemin, säger Magdalena Andersson till Europaportalen. 

Edith Lindvall
Journalistpraktikant
Skicka epost

Kommentera gärna nedan. I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s och, med deras kommentarsregler, erbjuder Europaportalen möjligheten för läsare att kommentera publicerat material. Observera att du är juridiskt ansvarig för alla kommentarer skrivna av dig.

Beskriv vad som behöver rättas.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar. Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Här kan du tipsa Europaportalen. Tänk på att vara så utförlig som möjligt annars kanske vi inte kan arbeta vidare med uppgifterna. För att vi ska kunna arbeta med ett tips underlättar det om du lämnar en e-postadress eller telefonnummer. Du kan också välja att vara anonym genom att ange en tillfällig e-postadress, exempelvis gmail. Europaportalen kan garantera fullständigt källskydd enligt grundlagen.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar. Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Annonser
annons från EU-kommissionen
Annons från socialdemokraterna
Fackliga Brysselkontoret

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
annons från EU-kommissionen
Annons från socialdemokraterna
Fackliga Brysselkontoret