Hoppa till huvudinnehåll
Hoppa till fördjupning

SCB: Klar majoritet för Natomedlemskap

BRYSSEL 8 juni 2022

Fler än sex av tio är positivt inställda till ett svenskt medlemskap i försvarsalliansen Nato.

Statistiska centralbyrån lät i sin stora vårundersökning i maj i år för första gången frågan om synen på ett svenskt medlemskap i Nato. Resultatet är ett tydligt stöd: 62,5 procent är mycket eller ganska positiva medan 22,5 procent är mycket eller ganska negativa.

De tillfrågade i undersökningen har samtidigt fått uppge med vilket av riksdagspartierna de sympatiserar. Det största stödet för Nato finns bland Liberalernas anhängare. Vänsterpartiets sympatisörer är de enda som uppger ett majoritetsmotstånd mot ett svenskt Natomedlemskap.

Mer fakta

Fredrik Haglund
Redaktör, Bryssel
Skicka epost
Fredrik_Haglund

Kommentera gärna nedan. I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s och, med deras kommentarsregler, erbjuder Europaportalen möjligheten för läsare att kommentera publicerat material. Observera att du är juridiskt ansvarig för alla kommentarer skrivna av dig.

Beskriv vad som behöver rättas.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar. Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Här kan du tipsa Europaportalen. Tänk på att vara så utförlig som möjligt annars kanske vi inte kan arbeta vidare med uppgifterna. För att vi ska kunna arbeta med ett tips underlättar det om du lämnar en e-postadress eller telefonnummer. Du kan också välja att vara anonym genom att ange en tillfällig e-postadress, exempelvis gmail. Europaportalen kan garantera fullständigt källskydd enligt grundlagen.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar. Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Annonser
Annons från EU-kommissionen
Annons från socialdemokraterna
Fackliga Brysselkontoret

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
Annons från EU-kommissionen
Annons från socialdemokraterna
Fackliga Brysselkontoret