Hoppa till huvudinnehåll
Annons
Hoppa till fördjupning
EU-parlamentariker David Lega och regionpolitiker Martin Hallander föreslås som Kristdemokraternas främsta kandidater i EU-valet 2024.

Lega nytt toppnamn i EU-valet

STOCKHOLM 26 september 2023

Kristdemokraternas nomineringskommitte föreslår att EU-parlamentariker David Lega blir nytt toppnamn inför EU-valet 2024. Som andre kandidat på listan står Martin Hallander, regionpolitiker i Skåne.

Europaparlamentariker David Lega föreslås ersätta Sara Skyttedal som nytt toppnamn för kristdemokraterna i det kommande EU-valet juni 2024. Det är resultatet av en rådgivande medlemsomröstning samt överläggningar i partiets nomineringskommitté. 

– Från nomineringskommitténs sida är vi oerhört glada över att föreslå David som förstanamn på vallistan och är övertygade om att han kommer att leda den kristdemokratiska rörelsen till ett starkt valresultat i vår, säger nomineringskommitténs ordförande Ingemar Kihlström i ett uttalande på tisdagen.

Till TT säger Lega att KD ska arbeta för en mindre EU-budget, en fråga som dock inte avgörs av Europaparlamentet utan av medlemsländerna.

– EU får inte fortsätta att svälla så ohämmat som det har gjort hittills, det är inte i Sveriges intresse, säger han vid en presentation i riksdagens pressrum, uppger TT.

Som nummer två och tre på kristdemokraternas valsedel föreslås Martin Hallander, regionpolitiker i Skåne och Elisabet Lann, kommunalråd i Göteborg. Listan fastställs av partifullmäktige 13 oktober.

Anders Selnes
Chefredaktör
Skicka epost
Beskriv vad som behöver rättas.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Här kan du tipsa Europaportalen. Tänk på att vara så utförlig som möjligt annars kanske vi inte kan arbeta vidare med uppgifterna. För att vi ska kunna arbeta med ett tips underlättar det om du lämnar en e-postadress eller telefonnummer. Du kan också välja att vara anonym genom att ange en tillfällig e-postadress, exempelvis gmail. Europaportalen kan garantera fullständigt källskydd enligt grundlagen.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Annonser
TCO
annons komm
annons LO
annons
Fackliga Brysselkontoret

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
TCO
annons komm
annons LO
annons
Fackliga Brysselkontoret