Hoppa till huvudinnehåll
Annons
Hoppa till fördjupning
Ungerns premiärminister Viktor Orbán fick på torsdagen positivt svar från statsminister Ulf Kristersson om att mötas för ett enskilt samtal om frågor av "gemensamt intresse”.

Kristersson redo träffa Orbán – “skulle vara fördelaktigt”

STOCKHOLM 25 januari 2024

Ulf Kristersson tackar ja till den ungerska premiärministern Viktor Orbáns inbjudan att komma till Ungern och diskutera frågor “av gemensamt intresse” för att stärka det “ömsesidiga förtroendet” mellan Sverige och Ungern.

– En mer intensiv politisk dialog mellan våra länder skulle vara fördelaktig, skriver Kristersson i sitt svarsbrev.

Statsminister Ulf Kristersson skriver på torsdagen i ett svarsbrev till Ungerns premiärminister Viktor Orbán att han gärna träffas i Budapest eller på nästa vecka EU-toppmöte för att prata igenom olika frågor.

– Jag håller med dig om att en mer intensiv politisk dialog mellan våra länder skulle vara fördelaktig, skriver Kristersson i brevet. Som lämpliga samtalsämnen anger han i tur ordning Ungerns låneavtal med Sverige kring JAS Gripen,  det kommande ungerska EU-ordförandeskapet samt  Natofrågor som allierad med Ungern.

På tisdagen skrev Viktor Orbán ett brev till statsminister Ulf Kristersson där han vill ha ett möte på tu man hand i Ungern för de ska “utbyta åsikter kring alla frågor av gemensamt intresse” för att stärka det “ömsesidiga förtroendet” mellan Sverige och Ungern. Den svenska utrikesministern Tobias Billström sade på tisdagen att när det kommer till det svenska Natomedlemskapet fanns det inget behov från svensk sida för att träffas.

Anders Selnes
Chefredaktör
Skicka epost
Beskriv vad som behöver rättas.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Här kan du tipsa Europaportalen. Tänk på att vara så utförlig som möjligt annars kanske vi inte kan arbeta vidare med uppgifterna. För att vi ska kunna arbeta med ett tips underlättar det om du lämnar en e-postadress eller telefonnummer. Du kan också välja att vara anonym genom att ange en tillfällig e-postadress, exempelvis gmail. Europaportalen kan garantera fullständigt källskydd enligt grundlagen.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Annonser
annons LO
annons
annons
Fackliga Brysselkontoret

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
annons LO
annons
annons
Fackliga Brysselkontoret