Hoppa till huvudinnehåll
Annons
Hoppa till fördjupning

JUST NU: Barroso håller EU:s första State of the Union-tal

7 september 2010

Just nu håller EU-kommissionens ordförande, José Manuel Barroso, EU:s första State of the Union-tal. Han förväntas beskriva tillståndet i unionen efter den ekonomiska krisen.

Ett par minuter försenat inledde Barroso, inför parlamentariker, kommissionärer och ett stort mediauppbåd, sitt "Tillståndet i Unionen"-tal. Det givna ämnet var den ekonomiska krisen.
– Vår solidaritet har prövats på ett sätt den aldrig prövats förut. När jag ser tillbaka, tycker jag att vi bestod testet, sa Barroso och konstaterade att ekonomin i dag ser bättre ut.

Han fortsatte tala om arbetslöshet, europeisk enighet och det han anser är EU:s utmaningar det kommande året:
– Den ekonomiska krisens efterspel, unionens tillväxt där EU2020 är vårt instrument, att skapa en union av frihet och rättvisa, den EU-budget vi nu ska bygga och att öka vår roll på den globala scenen, sa Barroso.

Inför talet har bland annat frågan om den obligatoriska närvaron vid själva talet för parlamentsledamöterna ifrågasatts, något som talmannen i sin inledning också nämnde.
– Den elektroniska närvarokontrollen kommer inte att användas i dag. Det här är en speciell debatt i dag av stor betydelse för vår union, och jag kan nöjt konstatera att det är hög närvaro här i salen, sa talman Jerzy Buzek.

Talet går att följa direkt här.
http://ec.europa.eu/avservices/ebs/schedule.cfm?page=2&date=09/07/2010&…

Mer information följer.

Elin Roumeliotou
Redaktör
Elin Roumeliotou
Redaktör
Beskriv vad som behöver rättas.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Här kan du tipsa Europaportalen. Tänk på att vara så utförlig som möjligt annars kanske vi inte kan arbeta vidare med uppgifterna. För att vi ska kunna arbeta med ett tips underlättar det om du lämnar en e-postadress eller telefonnummer. Du kan också välja att vara anonym genom att ange en tillfällig e-postadress, exempelvis gmail. Europaportalen kan garantera fullständigt källskydd enligt grundlagen.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Annonser
annons LO
annons
annons
Fackliga Brysselkontoret

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
annons LO
annons
annons
Fackliga Brysselkontoret