Hoppa till huvudinnehåll
Annons
Hoppa till fördjupning

EU-kommissionen antar säkerhetsstrategi

22 november 2010

EU-kommissionen antog på måndagen en ny säkerhetsstrategi med 41 åtgärder som ska ”rikta in sig på de mest angelägna säkerhetshoten som Europa står inför”.

Åtgärderna ska genomföras under de kommande fyra åren och syftar till att bekämpa brott som utförs ”över gränserna och i cyberrymden”. Bland annat vill EU-kommissionen ”inrätta ett EU-nätverk för att öka medvetenheten om radikalisering och åtgärder för att stödja det civila samhället genom att visa, förklara och bekämpa våldsam extremistisk propaganda”.

– EU:s inre säkerhet har traditionellt sett kännetecknats av ett stuprörstänkande, med fokus på ett område i taget, men nu antar vi en gemensam strategi för att möta de kommande hoten och utmaningarna på säkerhetsområdet, säger EU-kommissionär Cecilia Malmström i ett uttalande.

Strategin för den inre säkerheten beskrivs av kommissionen som en viktig del av Stockholmsprogrammet som EU:s ministrar antog i december 2009.

Christian Wohlert
Europaportalens korrespondent i Bryssel
Skicka epost
wohlert
Beskriv vad som behöver rättas.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Här kan du tipsa Europaportalen. Tänk på att vara så utförlig som möjligt annars kanske vi inte kan arbeta vidare med uppgifterna. För att vi ska kunna arbeta med ett tips underlättar det om du lämnar en e-postadress eller telefonnummer. Du kan också välja att vara anonym genom att ange en tillfällig e-postadress, exempelvis gmail. Europaportalen kan garantera fullständigt källskydd enligt grundlagen.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Annonser
TCO
annons komm
annons LO
annons
Fackliga Brysselkontoret

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
TCO
annons komm
annons LO
annons
Fackliga Brysselkontoret