Ny bottennotering för Berlusconi

Publicerad: 5 sep 2011 kl 11:19

Förtroendet för Italiens premiärminister Silvio Berlusconi rasar i en ny opinionsmätning och oppositionen vinner mark. 

Den italienska regerings hantering av den ekonomiska krisen vinner inga popularitetspris i de breda italienska lagren. Enligt en ny opinionsmätning från Demos & Pi har de två regeringspartierna sedan i juni tappat drygt två procentenheter till 35,2 procent och oppositionen ökar med en procentenhet till 44 procent.

Men än värre är premiärminister Silvio Berlusconis egna siffror. Andelen italienare som ger honom ett positivt betyg har sjunkit från 30 procent i februari i år till dagens 22,7 procent. Fyra av fem italienare tycker inte att regeringen har hållit löftena från valrörelsen 2009.

wohlert

Christian Wohlert

Europaportalens korrespondent i Bryssel

Kommentarer