Hoppa till huvudinnehåll
Hoppa till fördjupning

EU-parlamentarikern som alltid röstar ja

25 oktober 2013

Den rumänske EU-parlamentarikern Dan Dumitru Zamfirescu röstar ja till alla förslag i parlamentet – även ändringsförslag som är ömsesidigt uteslutande.

Under de senaste 541 elektroniska omröstningarna har Dan Dumitru Zamfirescu inte röstat nej en enda gång, rapporterar Der Spiegel. Det visar uppgifter från organisationen VoteWatch som sammanställer alla omröstningar i EU.

– Jag säger alltid ja eftersom jag håller med om alla förslag. Jag kan inte minnas när jag sist röstade nej, sade Dan Dumitru Zamfirescu som är ultranationalist för Storrumänska partiet och arbetade innan kommunismens fall i landets ökända hemliga polis Securitate.

– Ibland har han inga röstlistor framför sig, sade hans bänkgranne i EU-parlamentet, österrikaren Martin Ehrenhauser som spekulerar i att rumänens tilltag kan ha att göra med att varje EU-parlamentariker får motsvarande 1300 kronor per dag om den deltar i minst hälften av omröstningarna.

Dan Dumitru Zamfirescu har heller inte skrivit några ändringsförslag, rapporter eller gjort några inlägg i plenum.

Fredrik Haglund
Redaktör, Bryssel
Skicka epost
Fredrik_Haglund
Fredrik Haglund
Redaktör, Bryssel
Skicka epost
Fredrik_Haglund
Beskriv vad som behöver rättas.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Här kan du tipsa Europaportalen. Tänk på att vara så utförlig som möjligt annars kanske vi inte kan arbeta vidare med uppgifterna. För att vi ska kunna arbeta med ett tips underlättar det om du lämnar en e-postadress eller telefonnummer. Du kan också välja att vara anonym genom att ange en tillfällig e-postadress, exempelvis gmail. Europaportalen kan garantera fullständigt källskydd enligt grundlagen.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Annonser
ANNONS
annons
Fackliga Brysselkontoret

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
ANNONS
annons
Fackliga Brysselkontoret