Hoppa till huvudinnehåll
Hoppa till fördjupning

Kvinnor toppar svenska folkets förtroendelista i EU-valet

BRYSSEL 23 maj 2014 | Fem tappar

Folkpartiets Marit Paulsen har inte längre störst förtroende hos svenska folket.

Högst förtroende att företräda Sverige i EU har istället Socialdemokraternas toppnamn Marita Ulvskog. 23 procent av de tillfrågade i en opinionsundersökning som Europaportalen låtit Sifo göra satte sin tillit till den förre kulturministern som glädjer sig över resultatet.

– I grunden tror jag att det handlar om människors oro över arbetslösheten och konsekvenserna av den. Och det är vad jag pratat om under hela valrörelsen, säger Marita Ulvskog i ett skriftligt uttlande till Europaportalen.

Tätt efter henne på 21 procent kommer Marit Paulsen som förra gången Europaportalen ställde samma fråga i februari hade var fjärde svensks förtroende. På tredje plats kommer Kristdemokraternas Lars Adaktusson.

Lägst förtroende att företräda Sverige i EU har Jörgen Appelgren (JL) och Christian Engström (PP).

Jämfört med februarimätningen har förtroendet minskat för, förutom Marit Paulsen även Lars Adaktusson (KD), Gunnar Hökmark (M), Jörgen Appelgren (JL) och Christian Engström (PP).

Mer fakta

Fredrik Haglund
Redaktör, Bryssel
Skicka epost
Fredrik_Haglund
Fredrik Haglund
Redaktör, Bryssel
Skicka epost
Fredrik_Haglund

Kommentera gärna nedan. I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s och, med deras kommentarsregler, erbjuder Europaportalen möjligheten för läsare att kommentera publicerat material. Observera att du är juridiskt ansvarig för alla kommentarer skrivna av dig.

Beskriv vad som behöver rättas.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar. Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Här kan du tipsa Europaportalen. Tänk på att vara så utförlig som möjligt annars kanske vi inte kan arbeta vidare med uppgifterna. För att vi ska kunna arbeta med ett tips underlättar det om du lämnar en e-postadress eller telefonnummer. Du kan också välja att vara anonym genom att ange en tillfällig e-postadress, exempelvis gmail. Europaportalen kan garantera fullständigt källskydd enligt grundlagen.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar. Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Annonser
annons
Annons från Svenskt Näringsliv
Annons från socialdemokraterna
annons  från EU-kommissionen
Fackliga Brysselkontoret

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Mer fakta

Annonser
annons
Annons från Svenskt Näringsliv
Annons från socialdemokraterna
annons  från EU-kommissionen
Fackliga Brysselkontoret