Hoppa till huvudinnehåll
Hoppa till fördjupning

Litauiskt parti väljer Farage i stället för Le Pen

13 juni 2014

Ledaren för litauiska Lag och rättvisa dementerar uppgifter att han lämnar EU-skeptiska EFD för att ingå i Marine Le Pens nya partibildning på yttersta högerkanten.

Brevet från partiledaren Rolandas Paksas till EFD-ledaren Nigel Farage skickades efter uppgifter på tisdagskvällen om att de två litauiska EU-ledamöterna hoppat av EFD till förmån för Le Pen, ledare för franska Nationella fronten, rapporterar Euractiv.

För att kunna bilda en partigrupp krävs minst 25 ledamöter från minst sju länder. Både Nigel Farage och Marine Le Pen förhandlar med partier på högerkanten för att locka till sig ledamöter som inte har bestämt sig. Farage har kategoriskt uteslutit att de båda skulle ingå en allians.

Ännu obekräftade medieuppgifter har gjort gällande att polska Nya högerkongressen, KNP, ansluter till Le Pen. Om det stämmer innebär det att Le Pen bara behöver en till EU-parlamentariker från ett annat medlemsland för att kunna bilda en partigrupp.

 

Sigrid Melchior
Redaktör Bryssel
Skicka epost
Sigrid Melchior
Redaktör Bryssel
Skicka epost

Kommentera gärna nedan. I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s och, med deras kommentarsregler, erbjuder Europaportalen möjligheten för läsare att kommentera publicerat material. Observera att du är juridiskt ansvarig för alla kommentarer skrivna av dig.

Beskriv vad som behöver rättas.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar. Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Här kan du tipsa Europaportalen. Tänk på att vara så utförlig som möjligt annars kanske vi inte kan arbeta vidare med uppgifterna. För att vi ska kunna arbeta med ett tips underlättar det om du lämnar en e-postadress eller telefonnummer. Du kan också välja att vara anonym genom att ange en tillfällig e-postadress, exempelvis gmail. Europaportalen kan garantera fullständigt källskydd enligt grundlagen.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar. Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Annonser
Annons från EU-kommissionen
Annons från socialdemokraterna
Fackliga Brysselkontoret

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
Annons från EU-kommissionen
Annons från socialdemokraterna
Fackliga Brysselkontoret