Hoppa till huvudinnehåll
Annons
Hoppa till fördjupning

Grekisk vänster nära egen majoritet

BRYSSEL 23 januari 2015 | Klart största parti

Syriza stärker greppet inför söndagens grekiska parlamentsval. Men det är oklart huruvida det får egen majoritet. 

Vänsterpartiet Syriza har ohotat varit Greklands populäraste parti sedan maj i fjol, enligt de samlade opinionsundersökningarna. I den senaste sonderingen, publicerad på torsdagen, får partiet mer än en tredjedel av stödet. Det regerande högerpartiet Ny Demokrati är näst störst med runt 30 procent.

Enligt det grekiska valsystemet får det största partiet ytterligare 50 mandat i det 300 platser starka parlamentet. Om de senaste opinionsmätningarna står sig – runt en tiodel av de tillfrågade har ännu inte bestämt sig – ligger Syriza precis på gränsen för att få egen majoritet i parlamentet.

Fredrik Haglund
Redaktör, Bryssel
Skicka epost
Fredrik_Haglund
Fredrik Haglund
Redaktör, Bryssel
Skicka epost
Fredrik_Haglund
Beskriv vad som behöver rättas.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Här kan du tipsa Europaportalen. Tänk på att vara så utförlig som möjligt annars kanske vi inte kan arbeta vidare med uppgifterna. För att vi ska kunna arbeta med ett tips underlättar det om du lämnar en e-postadress eller telefonnummer. Du kan också välja att vara anonym genom att ange en tillfällig e-postadress, exempelvis gmail. Europaportalen kan garantera fullständigt källskydd enligt grundlagen.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Annonser
annons LO
annons
annons
Fackliga Brysselkontoret

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
annons LO
annons
annons
Fackliga Brysselkontoret