Hoppa till huvudinnehåll
Annons
Hoppa till fördjupning
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj och Frankrikes president Emmanuel Macron tas emot med fulla hedersbetygelser när de landar tillsammans på en belgisk flygplats inför torsdagens EU-toppmötet.

Viktigast i veckan: Öppna famnen för Zelenskyj – EU:s yttre gräns stärks

STOCKHOLM 11 februari 2023

Europaportalen sammanfattar veckans händelser i europeisk politik.

Den kanske längsta stående ovationen i EU-parlamentets historia mötte den ukrainska presidenten Volodymyr Zelenskyj när han talade i parlamentet på torsdagen. Likaså togs han emot närmast som en hjälte och stjärna på Europeiska rådets toppmöte samma dag. Från slagfältet i Ukraina kommer rapporter som tyder på att Ryssland har inlett en väntad storoffensiv, men experterna är oense om så är fallet.

Migrationsfrågan stod annars i centrum för veckans toppmöte och stats- och regeringscheferna riktade ett tydligt budskap att EU skulle stärka skyddet av EU:s yttre gränser och finansiera gränsskydd och övervakningsresurser till Rumänien och Bulgarien.    

 

Det kan också noteras:

… att svensk media har relativt få korrespondenter i Bryssel jämfört med Finland och Danmark. I USA finns däremot ett större antal ackrediterade svenska journalister.

Anders Selnes
Chefredaktör
Skicka epost
Beskriv vad som behöver rättas.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Här kan du tipsa Europaportalen. Tänk på att vara så utförlig som möjligt annars kanske vi inte kan arbeta vidare med uppgifterna. För att vi ska kunna arbeta med ett tips underlättar det om du lämnar en e-postadress eller telefonnummer. Du kan också välja att vara anonym genom att ange en tillfällig e-postadress, exempelvis gmail. Europaportalen kan garantera fullständigt källskydd enligt grundlagen.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Annonser
annons LO
annons
annons
Fackliga Brysselkontoret

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
annons LO
annons
annons
Fackliga Brysselkontoret