Hoppa till huvudinnehåll
Hoppa till fördjupning
Moderata toppkandidater i EU-valet 2024: Jörgen Warborn, Arba Kokalari, Jessica Polfjärd, statsminister Ulf Kristersson (ej kandidat), Boriana Åberg och Tomas Tobé.

EU-valet 2024 – Moderater satsar på omval

23 oktober 2023

Inför det kommande EU-valet ställer moderaterna upp med sina fyra Europaparlamentariker som toppkandidater, se hela listan. Det beslutade Moderatstämman på söndagen.

– Jag är glad och hedrad över att ha fått förnyat förtroende, säger Europaparlamentariker Tomas Tobé.  

På söndagen valde den moderata partistämman i Umeå att enhälligt spika en valsedel med 33 kandidater där de fyra översta platserna innehas av de sittande Europaparlamentarikerna: Tomas Tobé, Jessica Polfjärd, Jörgen Warborn och Arba Kokalari.   

– Jag är glad och hedrad över att ha fått förnyat förtroende att kandidera igen för Moderaterna och Sverige i Europavalet. Vi behöver ett starkare Europasamarbete för en mer kontrollerad migrationspolitik, för att bekämpa den organiserade brottsligheten och för att klara säkerheten, i ett läge där vi har krig på vår kontinent, sade Tomas Tobé i ett uttalande på efter stämmobeslutet. 

Moderaterna strävar efter att ta ett femte mandat i EU-valet och har placerat riksdagsledamoten Boriana Åberg från Skåne på den platsen.

Hela listan

Administratör Europaportalen
Master
Beskriv vad som behöver rättas.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Här kan du tipsa Europaportalen. Tänk på att vara så utförlig som möjligt annars kanske vi inte kan arbeta vidare med uppgifterna. För att vi ska kunna arbeta med ett tips underlättar det om du lämnar en e-postadress eller telefonnummer. Du kan också välja att vara anonym genom att ange en tillfällig e-postadress, exempelvis gmail. Europaportalen kan garantera fullständigt källskydd enligt grundlagen.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Annonser
ANNONS
annons
Fackliga Brysselkontoret

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
ANNONS
annons
Fackliga Brysselkontoret