Hoppa till huvudinnehåll
Hoppa till fördjupning
Anna Maria Corazza Bildt, andranamn för Liberalerna i EU-valet, betonar tre frågor: Ukrainas seger, bättre polissamarbete och en svensk euron.

Debatt: EU-kandidat Anna Maria Corazza Bildt (L): Fred och samarbete

Anna Maria Corazza Bildt (L) 14 maj 2024

EU-länderna behöver ett starkare samarbete. Jag kandiderar för att säkra vårt Europa mot Putins Ryssland, för att förtäta polissamarbetet och för att stoppa de kriminella gängen. Jag är din orädda vän i Bryssel, skriver EU-kandidaten Anna Maria Corazza Bildt (L).

Därför kandiderar jag till Europaparlamentet. Detta är mina viktigaste EU-frågor. 

Jag fick frågan om att kandidera till Europaparlamentet när jag satt på ett tåg genom Ukraina, där Rysslands fullskaliga invasion pågick och där ryska bomber terroriserade befolkningen. Återigen har vi krig på vår kontinent och det är bara genom ett starkare samarbete som vi kan säkra freden i Europa. Efter århundraden av krig mellan oss européer samarbetar vi nu inom EU, för att tillsammans lösa de problem som vi klarar på egen hand. 

Det är utgångspunkten för mitt politiska engagemang och det är avgörande för de frågor jag fokuserar på: att säkra vårt Europa mot Putins Ryssland, att förtäta polissamarbetet för att stoppa gängen och att Sverige ska införa euron som valuta.

Ukraina måste vinna

Att Ukraina vinner kriget mot Putins Ryssland är den viktigaste frågan på den europeiska agendan nu. Putin måste stoppas och vi ska stödja Ukraina militärt och ekonomiskt så länge det behövs. Jag upplevde kriget på nära håll när jag arbetade för FN i Bosnien-Herzegovina. Jag känner igen lukten av krig.

Ett starkt Europa är vårt bästa skydd mot Putin. Att se till att Ukraina vinner kriget mot Ryssland är avgörande för vår framtid och för freden i Europa. Jag vill att Ukraina ska välkomnas in i EU så snart det är möjligt.

Stärk polissamarbetet

När brottslingar rör sig över gränserna måste också de brottsbekämpande myndigheterna kunna göra det. Svenska gängledare ska inte kunna gömma sig på spanska solkusten. Liberalerna vill därför inrätta en effektiv Europa-polis som agerar över gränserna och stoppar narkotikasmuggling, människohandel och terrorism. Vi vill även förstärka den gemensamma brottsbekämpningen med gemensam, åklagare, gränsskydd och underrättelsetjänst. Med rätt verktyg kan EU bidra till att stoppa gängen här i Sverige.

Inför euron i Sverige

Förutom att vi måste kasta ut Putin ur Ukraina, och skapa en effektiv Europa-polis, brinner jag för att Sverige ska införa euron. Vi ska tillhöra kärnan av Europasamarbetet och det bästa för både företag och hushåll vore att införa euron som valuta så snart som möjligt. Det skapar ett starkare Europa och ett starkare Sverige. 

Egentligen är det ganska enkelt - vill vi ha ett starkt eller ett svagt Europa? Liberalerna är alternativet för den som ser att det bara är tillsammans som vi kan lösa de stora utmaningarna. 

EU är bra för Sverige. Men det kan bli ännu bättre - om vi pratar så att Europa förstår oss och vår verklighet. Vi måste höja rösten och prata europeiska när vi övertygar våra partners om vad som är vårt gemensamma bästa. Jag har levt i hela Europa och har under tio år varit ledamot av Europaparlamentet. Jag är småföretagare och vet hur det är att jobba hårt. På alla språk.

Din orädda vän i Bryssel 

Grundtanken är att alla ska ha rätt att forma sina liv, men ett sådant samhälle kommer inte av sig själv, utan kräver hårt arbete, vilja och uthållighet. Tillsammans med resten av EU ska vi bygga en trygg kontinent, där vi skyddar och hjälper varandra. 

Jag är direkt, lindar inte in saker och är inte rädd för att tala tydligt om både problem och lösningar även när det är obekvämt. Jag är din orädda vän i Bryssel som står upp när det blåser för Sverige i Europa.

Anna Maria Corazza Bildt (L)
Andranamn för Liberalerna  i EU-valet

Beskriv vad som behöver rättas.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Här kan du tipsa Europaportalen. Tänk på att vara så utförlig som möjligt annars kanske vi inte kan arbeta vidare med uppgifterna. För att vi ska kunna arbeta med ett tips underlättar det om du lämnar en e-postadress eller telefonnummer. Du kan också välja att vara anonym genom att ange en tillfällig e-postadress, exempelvis gmail. Europaportalen kan garantera fullständigt källskydd enligt grundlagen.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Annonser
ANNONS
annons
Fackliga Brysselkontoret

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
ANNONS
annons
Fackliga Brysselkontoret