Hoppa till huvudinnehåll
Annons
Hoppa till fördjupning

Läsartext: "Dåliga ursäkter för usel HBT-politik"

16 augusti 2010 | Familjepolitik

Riksdagsledamoten Lennart Sacrédeus (KD) har i sin replik på mitt inlägg här på Europaportalen inget annat att presentera än samma gamla klyschor om att äktenskapet är till för man och kvinna och att heterosexuella föräldrar är det bästa för barnet. Det skriver Anastasia Swärd, kvinnopolitisk sekreterare för Vänsterpartiet.

Till grund för sina ståndpunkter för han ett resonemang om hur olika de biologiska könen är varandra. Han hänvisar också till FN:s konvention om de mänskliga rättigheterna. Men ingenstans i FN-deklarationen står det att vuxna män och vuxna kvinnor inte har rätt att ingå äktenskap med män eller kvinnor. Och ingenstans står att inte alla sorters familjer, ensamstående föräldrar med barn, två pappor med barn, två mammor med barn eller varför inte två pappor och två mammor med barn skulle inräknas under deklarationens familjebegrepp.

Det är tydligt att Sacrédeus i sin vurm för det heterosexuella äktenskapet helt offrar de mänskliga rättigheterna för HBT-personer på kärnfamiljens altare. Hur Sacrédeus inställning ska gå ihop med KD:s valslogan "Ett mänskligare Sverige" är en fråga som återstår att besvara. Eller kan det vara så att KD:s definition av vad som är "mänskligt" inte omfattar alla människor?

Beskriv vad som behöver rättas.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Här kan du tipsa Europaportalen. Tänk på att vara så utförlig som möjligt annars kanske vi inte kan arbeta vidare med uppgifterna. För att vi ska kunna arbeta med ett tips underlättar det om du lämnar en e-postadress eller telefonnummer. Du kan också välja att vara anonym genom att ange en tillfällig e-postadress, exempelvis gmail. Europaportalen kan garantera fullständigt källskydd enligt grundlagen.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Annonser
annons LO
annons
annons
Fackliga Brysselkontoret

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
annons LO
annons
annons
Fackliga Brysselkontoret