Hoppa till huvudinnehåll
Hoppa till fördjupning

Européer behöver bättre språkkunskaper

23 september 2010

Varje år går tusentals europeiska företag miste om viktiga beställningar och affärskontakter på grund av bristande språkkunskaper. I pengar räknat handlar det om miljoner euro.

I dagarna uppmärksammar EU den Europeiska språkdagen. Temat i år blir språkkunskapers betydelse för små och medelstora företag. 150 företag från hela kontinenten berättar om hur de expanderat när de fått ökad språklig kompetens.
– Förutom att språkkunskaper är praktiskt för ens personliga utveckling betyder språk även konkurrenskraft som kan öppna också små företag för exportmarknaden, säger EU-kommissionären för utbildning och flerspråkighet, Androulla Vassiliou.

Elin Roumeliotou
Redaktör
Elin Roumeliotou
Redaktör

Kommentera gärna nedan. I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s och, med deras kommentarsregler, erbjuder Europaportalen möjligheten för läsare att kommentera publicerat material. Observera att du är juridiskt ansvarig för alla kommentarer skrivna av dig.

Beskriv vad som behöver rättas.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar. Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Här kan du tipsa Europaportalen. Tänk på att vara så utförlig som möjligt annars kanske vi inte kan arbeta vidare med uppgifterna. För att vi ska kunna arbeta med ett tips underlättar det om du lämnar en e-postadress eller telefonnummer. Du kan också välja att vara anonym genom att ange en tillfällig e-postadress, exempelvis gmail. Europaportalen kan garantera fullständigt källskydd enligt grundlagen.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar. Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Annonser
Annons från EU-kommissionen
Annons från socialdemokraterna
Fackliga Brysselkontoret

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
Annons från EU-kommissionen
Annons från socialdemokraterna
Fackliga Brysselkontoret