Hoppa till huvudinnehåll
Hoppa till fördjupning

Rekordmånga söker forskningsstipendier

9 september 2010

Nu börjar urvalet av de rekordmånga sökande till EU:s Marie Curie-stipendier. I år har 5000 hugade forskare ansökt om medel och det är 20 procent fler än förra året, och hela 70 procent fler än 2008.

– Det stora antalet sökande visar hur stor vikt forskarvärlden lägger vid den internationella erfarenhet som stipendiet innebär, säger Androulla Vassiliou, kommissionär med forskningsfrågor i sin portfölj.

Forskare med en doktorsavhandling eller som har minst fyra års erfarenhet av forskning kan söka ur fonden som bland annat delar ut stipendier. De föreslagna projekten bedöms av en självständig jury bestående av europeiska och internationella forskare.

Elin Roumeliotou
Redaktör
Elin Roumeliotou
Redaktör

Kommentera gärna nedan. I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s och, med deras kommentarsregler, erbjuder Europaportalen möjligheten för läsare att kommentera publicerat material. Observera att du är juridiskt ansvarig för alla kommentarer skrivna av dig.

Beskriv vad som behöver rättas.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar. Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Här kan du tipsa Europaportalen. Tänk på att vara så utförlig som möjligt annars kanske vi inte kan arbeta vidare med uppgifterna. För att vi ska kunna arbeta med ett tips underlättar det om du lämnar en e-postadress eller telefonnummer. Du kan också välja att vara anonym genom att ange en tillfällig e-postadress, exempelvis gmail. Europaportalen kan garantera fullständigt källskydd enligt grundlagen.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar. Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Annonser
Annons från EU-kommissionen
Annons från socialdemokraterna
Fackliga Brysselkontoret

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
Annons från EU-kommissionen
Annons från socialdemokraterna
Fackliga Brysselkontoret