Hoppa till artikelns andra spalt.

Malmström och Borg prisnominerade

Sverige EU-kommissionär Cecilia Malmström är en av fyra kommissionärer som har nominerats till årets kommissionär av The Economist-ägda Brysseltidningen European Voice.

Malmström nomineras, i konkurrens med bland andra Luxemburgs Viviane Reding,för det sätt hon lyckades förhandla fram Swift-avtalet på:

"När EU-parlamentet röstade ned det tillfälliga avtalet som gav de amerikanska myndigheterna tillåtelse att se banktransaktionsdata, föll det på Malmström att ta fram ett nytt avtal. Hon navigerade mellan nödvändigheten att ha goda förbindelser med USA och kravet på dataskydd", lyder motiveringen.

Finansminister Anders Borg (M) är nominerad som Årets nationella politiker i EU, tillsammans med Andrus Ansip, Estland; David Cameron och Nick Clegg, Storbritannien; Karl-Theodor zu Guttenberg, Tyskland och Giorgios Papakonstantinou, Grekland.

Alla kan rösta på sin favorit här. Vinnarna utses den 30 november.