Hoppa till artikelns andra spalt.

Ännu en italiensk minister vill avgå

En av Silvio Berlusconis mest lojala statsråd, jämställdhetsminister Mara Carfagna, hotar att avgå efter interna bråk i partiet.

Mara Carfagna sade på lördagen att hon ska avgå som minister den 15 december, dagen efter att den italienska regeringen står inför en förtroendeomröstning i parlamentet, skriver italiensk media. Mara Carfagna beskrivs ofta som handplockad av Silvio Berlusconi till posten som jämställdhetsminister.

Hon är den femte ministern att avgå på kort tid, men den första som inte tillhör den grupp som anslutit sig till talmannen Gianfranco Finis nya politiska rörelse.

Anledningen till att Mara Carfagna kastar in handduken beror på interna bråk angående sopförbränningsanläggningar i Carfagnas hemregion Kampanien. Problemen med sopor är fortfarande stora där och Berlusconi ska ha givit efter för lokala politikers planer, i strid med Mara Carfagnas vilja.