Hoppa till artikelns andra spalt.

Bevakning höjs i Tyskland efter terrorhot

Efter att den tyske inrikesministern varnat för höjt terrorhot ökar bevakningen på offentliga platser i Tyskland.

På onsdagen meddelade den tyske inrikesministern Thomas de Mazière att terrorhotet höjts i Tyskland efter att ”konkreta indikationer” pekar emot terrorattacker runt flygplatser och tågstationer i Tyskland.

Därefter har antalet tungt beväpnade poliser ökat på de tyska järnvägsstationerna. Tyska tidningen Die Welt beskriver hur poliser med skyddsvästar och automatvapen patrullerar på perrongerna i Hamburg och Frankfurt och hur resenärerna måste förbereda sig på fler kontroller i framtiden.

Enligt inrikesminister de Mazière ska organisationen al-Qaida ha förberett attacker i USA och Europa den närmaste framtiden.