Hoppa till huvudinnehåll
Hoppa till fördjupning

EU kritiserar regimen i Azerbajdzjan

19 april 2011

– Vi är alltmer bekymrade över utvecklingen i Azerbajdzjan när det gäller mötesfrihet och yttrandefrihet, säger EU-kommissionär Štefan Füle i ett uttalande på måndagen. Det sker dagen efter att ett svenskt filmteam greps i huvudstaden Baku.

Situationen i det europeiska och oljerika landet Azerbajdzjan bekymrar omvärlden. Senast i helgen greps ett svensk filmteam i samband med en demonstration i huvudstaden Baku. Filmteamet släpptes senare och återvände till Sverige. (Gripandet filmades och kan ses här).

– Vi uppmuntrar de azerbajdzjanska myndigheterna att tillåta fredliga demonstrationer och uppmanar landet att fullt ut respektera sina åtaganden när det gäller demokrati och mänskliga rättigheter, säger Štefan Füle.

Azerbajdzjan är medlem i OSSE och Europarådet och har förbundit sig att följa och respektera den europeiska konventionen om de mänskliga rättigheterna.

Anders Selnes
Chefredaktör
Skicka epost
Anders Selnes
Chefredaktör
Skicka epost

Kommentera gärna nedan. I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s och, med deras kommentarsregler, erbjuder Europaportalen möjligheten för läsare att kommentera publicerat material. Observera att du är juridiskt ansvarig för alla kommentarer skrivna av dig.

Beskriv vad som behöver rättas.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar. Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Här kan du tipsa Europaportalen. Tänk på att vara så utförlig som möjligt annars kanske vi inte kan arbeta vidare med uppgifterna. För att vi ska kunna arbeta med ett tips underlättar det om du lämnar en e-postadress eller telefonnummer. Du kan också välja att vara anonym genom att ange en tillfällig e-postadress, exempelvis gmail. Europaportalen kan garantera fullständigt källskydd enligt grundlagen.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar. Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Annonser
Annons från Svenskt Näringsliv
Annons från socialdemokraterna
annons  från EU-kommissionen
Fackliga Brysselkontoret

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
Annons från Svenskt Näringsliv
Annons från socialdemokraterna
annons  från EU-kommissionen
Fackliga Brysselkontoret